Снимка: , УикипедияБългария получи подкрепа от най-високо ниво за опитите й

...
Снимка: , УикипедияБългария получи подкрепа от най-високо ниво за опитите й
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО подкрепя усилията на България за противодействие на руския шпионаж

Снимка: , Уикипедия

България получи поддръжка от най-високо равнище за опитите й да се оправи с съветския шпионаж. Следим българското следствие против хипотетичната съветска шпионска мрежа. Това съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в отговор на въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция.

НАТО непрекъснато поставя старания за отбрана на поверителните данни, добави той. Столтенберг изрази поддръжка за напъните на нашата страна против противозаконните съветски дейности на българска земя. Ще обсъдим на следващия ден връзките с Русия, която в последните години подхваща нападателни дейности против обособени страни и прави опити да се намеси в демократичните процеси в нашите страни, като се старае да подкопава доверието в демократичните институции и в изборите, добави той във връзка идното двудневно съвещание на външните министри от НАТО.

Много държим поверителните данни в страните от алианса да бъдат предпазени и чиновниците с достъп да бъдат вярно проверявани, означи генералният секретар. По неговите думи връзките НАТО-Русия са сложни от известно време и това се дължи на държанието на Москва.

Руският президент Владимир Путин носи крайната отговорност за дейностите на съветската страна, в това число за опитите за ликвидиране на съперници. Много сме загрижени от известията за обещания от Москва да обезпечава награди за убийството на бойци от алианса в Афганистан. Ще останем твърди, само че и ще се стремим да поддържаме разговора с съветските управляващи. Дори връзките да не се подобрят, би трябвало да се резервира контролът над въоръженията, разясни Столтенберг.

Той заяви, че към момента всички благоприятни условия остават открити за бъдещето на задачата в Афганистан. Столтенберг означи, че на идното двудневно съвещание на външните министри ще бъдат разисквани също заканите от Китай, тероризма, киберсигурността и хибридните набези.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР